Golongan yang melihat Rasulullah saw yaqazatan

Habib Musa Kadzim berceramah tentang golongan yang melihat Rasulullah saw yaqazatan

Ana rasa anta ni tak pernah lihat Rasulullah saw yaqazatan

sebab Rasulullah saw penyayang tapi anta tak penyayang!

Rasulullah saw berperikemanusiaan tapi anta, seorang yang dipanggil Habib, tak berperikemanusiaan!

Rasulullah saw berbesar hati menghormati tetamunya tetapi anta menghalau tetamu yang menghadiri majlis anta dengan penghinaan anta!

Rasulullah saw does not make me turn away from Allah Subhana wa Ta’ala but you successfully caused me to stop attending majlis ‘ilmu.

Tahniah kerana anta pandai bercakap dengan lembut tetapi menusuk menyakitkan hati, inilah kebolehan dan kelebihan orang Melayu dari Pulau Pinang, Kelantan, Jawa, Bukit Tinggi , lembut tutur bicara tapi menusuk qalbu bagaikan sembilu!

Tiap kali anta hina ana dalam majlis ‘ilmu anta, Allah Subhana wa Ta’ala kurnia ana rahmat serta merta!

Oh ya, anta dah tanya Allah Subhana wa Ta’ala kenapa ana pergi majlis ‘ilmu anta?

Hati anta dah cukup bersih ke untuk mendapat jawapan daripada Allah Subhana wa Ta’ala?

Kalau bukan kerana Allah Subhana wa Ta’ala dan Rasulullah saw, ana pun tak buloq nak hadiri majlis ‘ilmu anta!!

Tak habis-habis menyakitkan hati ana!

Anta ingat Allah Subhana wa Ta’ala tak rahmati ana “si kaki maki” tapi tiap kali anta kutuk ana dalam majlis ‘ilmu anta, Allah Subhana wa Ta’ala anugerah ana rahmat serta merta!

Lagi satu, suka hati ana lah for calling my abuser ‘bastard’
Anta nak bela sangat pendera ana dan mak dia, itu anta punya pasal lah.
Anta memang tak akan faham penderitaan ana kan, so takpa sila doa dengan Allah Subhana wa Ta’ala supaya orang yang anta sayang kena dera dengan pendera ana!
Ok?
Lagi satu, bastard ada dua makna tolong check Cambridge Online Dictionary!

Nanti di padang Mahsyar, sila dakwa ana depan Allah Subhana Wa Ta’ala atas tuduhan qazaf kerana menggelar pendera ana ‘bastard’. Ana yaqin Allah Subhana Wa Ta’ala memahami kenapa ana menggelar pendera ana ‘bastard’ sebab Allah Subhana Wa Ta’ala Maha ‘Adil.

Ana si ‘kaki maki’ membesar mendengar perkataan bastard in an abusive environment tapi ana pergi ke majlis ‘ilmu anta kerana Allah Subhana Wa Ta’ala dan Rasulullah saw.
Anta membesar dengan Ayat-ayat Quran, Ahadith, majlis Maulid, Qasidah, Bahasa ‘Arab dan dikelilingi pencinta Rasulullah saw, tapi kenapa anta kutuk ana, bila ana hadiri majlis ‘ilmu anta kerana Allah Subhana Wa Ta’ala dan Rasulullah saw?
Kenapa anta biadap dengan ana sedangkan anta pendakwah yang sepatutnya berdakwah terhadapku dengan hikmah dan ihsan!
Kenapa anta mengutuk ana?
Apakah dosa ana terhadap anta?
Siapa yang menyakitkan hati siapa dulu?
Adakah anta mendapat hidayah daripada Allah Subhana Wa Ta’ala untuk menghina ana bila ana menghadiri majlis ‘ilmu anta?
Adakah anta mendapat hidayah daripada Allah Subhana Wa Ta’ala bahawa ana adalah syaitan, musuh Allah Subhana Wa Ta’ala?
Ana bukan macam perempuan lain yang menghadiri majlis ‘ilmu anta sebab nak ambil gambar anta dalam handphone mereka!
Ana datang ke majlis ‘ilmu anta kerana Allah Subhana wa Ta’ala dan Rasulullah saw.
Kenapa, anta rasa ‘kaki maki’ macam ana ni tak mungkin dapat hidayah Allah Subhana wa Ta’ala ke untuk hadiri majlis ‘ilmu?

Adakah anta rasa anta hebat kerana anta kasyaf?

Siapakah yang membuka hijab mata hati anta?

Adakah ana tergolong sebagai syaitan dan iblis bertopengkan manusia pada pandangan mata hati anta?

Remember this, each time you insulted me when I attended your sermons, Allah Subhana wa Ta’ala rewarded me instantly!!!!

Another thing, kalau anta pernah lihat Rasulullah saw yaqazatan, kenapa anta kutuk ana yang pergi ke majlis ilmu anta semata-mata kerana Allah Subhana wa Ta’ala dan Rasulullah saw?

Kalau anta pernah lihat Rasulullah saw yaqazatan, kenapa anta mulut longkang?

Kalau anta pernah lihat Rasulullah saw yaqazatan, contohilah akhlak mulia Rasulullah saw yang sangat penyayang, penuh belas kasihan terhadap umatnya yang menderita serta amat menghargai umatnya yang berselawat!

Kalau anta tak puas hati Allah Subhana wa Ta’ala rahmati ana, anta munajatlah dengan Allah Subhana wa Ta’ala puas-puas ya. Sila tanya Allah Subhana wa Ta’ala kenapa perempuan kaki maki macam ana ini dirahmati Allah Subhana wa Ta’ala dalam majlis ‘ilmu anta!

 


%d bloggers like this: